Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2016. December 01. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

25 éve indult a 8 osztályos gimi Dombóváron

25 éve indult a 8 osztályos gimi Dombóváron

Az Illyés Gyula Gimnázium ebben az évben ünnepli a 8 osztályos tagozat 25 éves évfordulóját, amelyet még 1987-ben dr. Berta Bálint egykori igazgató indított el.

Negyedszázada indult az első osztály. A cél az volt, hogy egy korai tehetséggondozást biztosítsanak a gyerekeknek – mondta dr. Berta Bálint az évforduló kapcsán a napokban tartott ünnepségen.
Dr. Takács Istvánné volt az első évfolyam osztályfőnöke. Mint mondta, ez volt pályafutásának legszebb időszaka, melyben rengeteg kihívással is szembe kellett néznie. Marika néni ugyanis évekig nagyobbakkat, már majdnem felnőtteket tanított, majd mikor bevezették a 8 osztályost, már 10 évesekkel is kellett foglalkoznia, ami már egy új szemléletet kívánt.
Dr. Szenyéri Zoltán, az intézmény jelenlegi igazgatója szerint most is rengeteg különbség van a nyolc és a hagyományos gimnáziumi osztályok között. Előbbiek kétszer annyi időt töltenek az iskola falai között és mérhetően jobb eredményeket is produkálnak – emelte ki.
Az intézmény dolgozói a jubileum kapcsán készítettek egy kisfilmet is, amely megidézi az elmúlt 25 év iskolai történéseit, hangulatát. Az ünnepségen adták át dr. Szőke Sándornénak, a gimnázium egykori tanárának a Szegedi Tudományegyetem által adományozott gyémánt diplomát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.