Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2013. Január 16. 14:54, szerda | Helyi
Forrás: Somfalvi Józsefné

A Bátaapáti Radioaktív Hulladéktárolóban jártak a tanárok

A Bátaapáti Radioaktív Hulladéktárolóban jártak a tanárok

A Belvárosi Általános Iskola felnőtt öko-csoportja kirándulást szervezett január 7-ére. Az úti cél az Bátaapáti Radioaktív Hulladéktároló volt.

A Mórágyi-rög gránitjába fúrt két alagút az oldalfolyosóival december óta végleges pihenőhelye a Paksi Atomerőműből származó kis- és közepes sugárzású veszélyes hulladéknak. A dombóvári származású Berta József, a létesítmény igazgatója részletes és információban gazdag előadásával és filmvetítéssel tájékoztatta az érdeklődő csoportot. Beszámolt a tároló építéséről, a működéséről és a szigorú biztonsági intézkedésekről. Bányabuszokkal közelítettük meg az alagút legmélyét, megnézhettük az építmény nem látogatható részeit is. A program különlegességét bizonyította a résztvevők kíváncsisága, sokat kérdeztek a vezetőtől. A Belvárosi több száz tanulója után végre az érdeklődő tanárok is eljuthattak erre az egyedülálló helyre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.

2024. Szeptember 15. 16:24, vasárnap | Helyi

Felavatták Havasi János szobrát Kaposszekcsőn

Felavatták vasárnap Havasi János Herczeg Ferenc-díjas újságírónak egész alakos szobrát Kaposszekcsőn, ahol gyermekkorát töltötte.