Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. December 18. 08:09, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A „SÜNI, vagyis Szelektív Üzenetek Nektek Iskolánkból” nevet viselő projekthét fő üzenete a környezettudatos magatartás fontosságának tudatosítása volt.

Az „ökológiai lábnyom” csökkentésének egyéni felelősségére, a hulladékcsökkentés problémájára és a megoldási lehetőségekre különböző tanórai feladatokkal, valamint versenyekkel hívták fel a szervezők a gimnazisták figyelmét.

Az „Adj új életet tárgyaidnak!” egyéni vetélkedés során hulladék-anyagokból készítettek ötletes használati tárgyakat a diákok. A kreatív munkákból kiállítást rendezett a program ötletgazdája, Kisvárdainé Fábián Erika tanárnő.

A „Zöld osztály” címet az a közösség nyerhette el, mely fokozottan ügyelt a osztályterme tisztaságára, valamint a hulladékcsökkentési hét tematikájával kapcsolatos dekorációt is készített. A szervezők nagy örömére a zárórendezvényen kilenc osztálynak nyújthatták át az elismerésre szolgáló táblát.

Az osztályok olyan szelektív hulladékgyűjtő edényeket is készítettek különféle hulladékokból, melyek műanyag és papír gyűjtésére alkalmasak. A praktikus és ötletdús kivitelű tárolók a középiskola folyosóin tölthetik be funkciójukat.

A projekthét záró rendezvényének nyitányaként Pápai László zenepedagógus és a gimnáziumba járó Pápai Fruzsina - az alkalomhoz illően - kukákon dobolva adta elő közös produkcióját. A különböző megmérettetések eredményhirdetését követően közös énekléssel zárult a program, a fiatalok a Queen Zenekar világhírű „We will rock you” című Dr. Pappné Farkas Gabriella tanárnő vezényletével műanyag palackos dobkísérettel adták elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.