Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. November 25. 07:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A Gulágra hurcolt magyarokra emlékeznek a képviselők

A Gulágra hurcolt magyarokra emlékeznek a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be előző héten kezdődött hatnapos ülését.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkásokra emlékezéssel kezdődik.

A Ház 2012-ben döntött arról, hogy november 25-én legyen az emléknapja annak a mintegy 800 ezer magyarnak, akiket 1944 őszétől kezdve hadifogolyként vagy internáltként a Szovjetunióba hurcoltak többéves kényszermunkára vagy a második világháborút követően a folyamatosan kiépülő kommunista diktatúrában a magyar hatóságok hathatós közreműködésével koholt vádak alapján 5-25 évre száműztek a Gulág rabtelepeire.

A képviselők ezután - az ülés második hetében megszokott gyakorlat szerint - másfél órában tehetik fel kérdéseiket, majd további hatvan percben azonnali kérdésekkel fordulhatnak a kormány tagjaihoz.

A parlament előző héten hétfőtől péntekig ülésezett és egyebek mellett elfogadta a tavalyi költségvetés zárszámadását, valamint az új szakképzési törvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.