Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Március 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A Facebookon pénteken közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány nevében arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon.

Hangsúlyozta: komoly oka van, hogy ezt kéri a kormány. Mégpedig az, hogy a vírus gyorsan terjed és leginkább az idősek vannak kitéve a súlyos fertőzés kockázatának. Ezért arra kérik az időseket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat és ne kelljen kimenniük az utcára.

Dömötör Csaba kiemelte, tudják, hogy ez a vírus mindenki életére nagy hatással van, de ha az emberek betartják a főszabályokat, elkerülhető a nagyobb baj.

A most megjelent idősekhez szóló kormányfelhívást nem csak a televíziókban, hanem az interneten és nyomtatott plakátokon is megjelentetik - ismertette az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni