Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. November 23. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

Az Országgyűlés ma az LMP kezdeményezésére nyolcórás időkerettel kiírt vitát tart a munkaerőhiány okairól és lehetséges kezelési módjáról.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az első napirendi pontok között tárgyalják a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló országgyűlési határozat módosítását, a filmtörvény változtatását, valamint a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről rendelkező törvényjavaslatot.

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről a nyolcadik napirendi pontban kezdődhet vita. Az LMP által kezdeményezett vitanapot az MSZP és a Jobbik is támogatta. Az LMP korábban azt közölte, a vitanapon azt szeretnék megtárgyalni, milyen lépésekkel szüntethető meg a munkaerőhiány, ami mögött szerintük a bérválság okozta tömeges kivándorlás áll.

A vitában a Fidesznek 164 perc, a KDNP-nek 38, míg ellenzéki oldalon az MSZP-nek 92, a Jobbik-nak 82, az LMP-nek 48 perc áll rendelkezésre, a független képviselők pedig 9 percben fejthetik ki véleményüket.

Az ülésnap végén - egyebek mellett - a zártkertként nyilvántartott ingatlanok művelés alóli kivonásával kapcsolatos törvénymódosítás kerül terítékre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket