Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 26. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

A polgármester szerint nincs összeférhetetlenség

A polgármester szerint nincs összeférhetetlenség

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere szerint nem áll fenn összeférhetetlenség az őt jogerősen elmarasztaló bírósági ítélet és a polgármesteri tisztség között - közölte az MTI szerdán késő este.

Szabó Loránd a dombóvári képviselő-testület Fidesz-frakciójának szerdai közleményére reagálva az MTI-nek kijelentette: nem mond le polgármesteri tisztéről.

Nagy Roland, a város testületének többségi Fidesz-frakciójának vezetője az önkormányzati törvényre hivatkozva azt írta: Szabó Lorándnak kötelessége a szabadságvesztést kimondó ítélet után az összeférhetetlenség megszüntetése, s ennek csak lemondással tud eleget tenni. "Ennek elmaradása esetén a képviselő-testület kötelessége, hogy a törvény rendelkezéseinek eleget tegyen" - közölte a frakcióvezető.

Szabó Lorándot kedden a Kúria sikkasztásra való felbujtás és hivatali visszaélés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, egyben előzetes mentesítést adott számára.

"Az előzetes mentesítésnek az a lényege, hogy továbbra is büntetlen előéletű vagyok, az ítélet nem lép hatályba" - mondta a polgármester, megjegyezve, hogy nem találkozott még jogásszal, aki a Fidesz-frakcióhoz hasonlóan értelmezte volna a jogszabályt.

A város vezetője arra is kitért, hogy amennyiben fennállna az összeférhetetlenség, azt az ítélet kézhez vételétől számított három napon belül kellene bejelentenie a képviselő-testületnek, és 30 napon belül kell megszüntetnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.