Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Március 17. 14:20, szombat | Belföld
Forrás: mti

A szerelem a témája az Irodalom éjszakájának idén

A szerelem a témája az Irodalom éjszakájának idén

A szerelem a témája idén az Irodalom éjszakájának, a rendezvényen 21 országból mutatnak be írókat és könyveket 21 terézvárosi helyszínen szerdán.

Az eseményen 19 és 23 óra között félóránként olvasnak fel részleteket a Radnóti Színház művészei, egy helyszínen összesen nyolcszor, utolsó alkalommal 22 óra 30 perckor. A helyszínek között van a Terézvárosi Templom Plébániája, az Art Pool, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, a Lengyel Intézet és a Radnóti Színház próbaterme is.

Az érdeklődők a felolvasásokon többek között Izrael, Japán, Ausztria, Franciaország, Olaszország, Törökország, Spanyolország és Svájc irodalmának egy-egy szeletével ismerkedhetnek meg. A felolvasó színészek között van Balsai Móni, László Zsolt, Schneider Zoltán és Alföldi Róbert is.

A felolvasás-sorozatot jam session zárja László Attila vezetésével az Anker't szórakozóhelyen. A koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és már végzett zenészei lépnek fel.

A felolvasásokra a belépés ingyenes, bővebb információ a www.irodalomejszakaja.hu internetes oldalon található.

Címkék: irodalom, szerelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni