Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Február 17. 07:44, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Amerikai előválasztás - Az egyik jelölt-aspiráns tévedésből kanadai városképpel reklámozza ígéreteit

Amerikai előválasztás - Az egyik jelölt-aspiráns tévedésből kanadai városképpel reklámozza ígéreteit

Marco Rubio floridai szenátor - a republikánusok elnökjelöltségére pályázó politikus - egyik reklámjában azt ígéri, hogy ha őt választják meg elnöknek, akkor Amerikára új hajnal vár.

A reklám csábító reggeli városképe azonban a kanadai Vancouver városában készült.A baki miatt Rubión élcelődik az amerikai sajtó. Az Amerikának "ismét új reggelt" ígérő reklámon - amely mellesleg sokakat Ronald Reagan egy korábbi kampányreklámjának szlogenjére emlékeztet - ugyanis a nyugat-kanadai Vancouver felhőkarcolói meredeznek. Ráadásul a rövid reklámfilmecskében még egy révhajó is átkúszik, kanadai zászlóval a fedélzetén. Rubio kampánymenedzsere elismerte a tévedést.

Mindazonáltal az elnökjelöltségért folyó mostani kampányban nem ez az első vaskos melléfogásuk a kampány-szakembereknek. Két másik republikánus elnökjelölt-aspiráns is pórul járt: Jeb Bush volt floridai kormányzó reklámszpotjainak egyikében a brit tőzsdéről készült képeket és délkelet-ázsiai képkockákat használtak fel és mutattak amerikai helyszínekként, Donald Trump üzletember reklámfilmjeinek egyikében pedig az amerikai illegális bevándorlókkal kapcsolatos gondokat akarták érzékeltetni észak-afrikai Marokkóban készült képekkel úgy, mintha azok az amerikai-mexikói határon készültek volna.

Címkék: amerika, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.