Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. Augusztus 27. 15:14, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Áram és víz nélkül maradt a turisták egyik kedvelt görögországi célpontja

Áram és víz nélkül maradt a turisták egyik kedvelt görögországi célpontja

Második napja nincs víz és áram a görögországi Ídra szigetén, amely a turisták egyik kedvelt üdülőhelye. Először az áramellátás szűnt meg, hétfőre pedig a vízszolgáltatásban is fennakadások keletkeztek

- derül ki friss helyszíni jelentésekből. A meghibásodások miatt a szokottnál jóval csendesebb a sziget; az éjszakai világítás hiánya az ilyenkor egyébként nyüzsgő utcákon is meglátszik, hiszen egyelőre csupán petróleum és elemlámpák, illetve mobiltelefonok fényei világítanak.

A görög közszolgálati rádió információja szerint látogatók százai a tervezettnél hamarabb elhagyták Ídrát.

Éjszaka hadihajók vittek vizet a szigetre - nyilatkozott Jórgosz Kukudakisz polgármester, aki azt is elmondta, hogy további két generátort várnak még, amelyek reményeik szerint már hétfőn megérkeznek Ídra kikötőjébe.

Hozzátette, hogy reméli, a probléma gyorsan megoldódik, egyelőre azonban nem tudják biztosan, mi okozta a meghibásodást.

Ídra szigete egy víz alatti vezetéken át kapja az áramot, valószínűleg ez hibásodott meg.

A hatvanöt négyzetkilométeres sziget egyike Görögország népszerűbb turistaparadicsomainak. Ídra kevesebb, mint hetven kilométerre fekszik Athéntól és kevesebb mint hét kilométerre a Peloponnészoszi-félszigettől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben