Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Február 02. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Az alsósok szoros küzdelme a szekcsői szavalóversenyen

Az alsósok szoros küzdelme a szekcsői szavalóversenyen

Január 31-én rendezte meg hagyományos szavalóversenyét a szekcsői iskola. Tillmann Ildikó pedagógus, könyvtáros köszöntőjében kiemelte, mennyire fontos a verstanulás, hiszen általa az agy más részei is fejleszthetők.

Ezután a gyerekek léptek színre és mondták el szabadon választott verseiket. A mintegy negyven szavalat között volt mai költő verse és klasszikus is, komoly hangvételű és tréfás. Mindenki megpróbált az egyéniségéhez illőt választani.

A felső tagozat versenyének első helyezését Nagyházi Balázs szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó második fokán a tavalyi győztes Bessenyei Eliza, a harmadikon pedig Virágh Patrícia végzett.

Az alsó tagozaton igen szoros eredmény alakult ki, és ez meglátszik a helyezéseken is. Az élen holtversenyben végzett Porció Lívia, Esküdt Mihály és Pozsgai Alexa. A második helyezésen pedig Németh Fanni, Porció Vivien és Végh Viktória osztozott meg.

Az alsósok 2011. évi versenyét az idei dobogósok közül Esküdt Mihály a harmadik, Pozsgai Alexa a második helyen zárta, míg a tavalyi győztes Végh Viktória lett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.