Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Május 23. 07:39, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Az Angry Birds a várakozásokat felülmúlva tarolt az amerikai mozis hétvégén

Az Angry Birds a várakozásokat felülmúlva tarolt az amerikai mozis hétvégén

A várakozásokat felülmúlva tarolt az amerikai mozis hétvégén az Angry Birds - A film, a Sony és a népszerű telefonos játékot gyártó finn Rovio közös produkciója.

A Clay Kaytis and Fergal Reilly rendezte animáció debütáló jegyárbevételét az észak-amerikai mozikban 39 millió dollárra (11 milliárd forintra) becsülik, ezzel nemcsak a szintén ezen a héten bemutatott filmeket verte meg, de letaszította trónjáról a Disney és a Marvel képregény-adaptációját, az Amerika kapitány - Polgárháborút, mely két héten át tartotta csúcspozícióját a bevételi toplistán - értesült a The Hollywood Reporter.

Az Amerika kapitány - Polgárháború ezen a hétvégén 33,1 millió dollárt hozott, ez 54 százalékkal kevesebb, mint egy hete. A film így összesen már 347,7 milliós észak-amerikai jegyárbevételnél tart, világviszonylatban pedig pénteken átlépte az egymilliárd dolláros mérföldkövet, így a Disney milliárdos filmjei klubjának tizedik tagja, valamint a világon minden idők 19. legnagyobb bevételű mozija lett.

A mérges madarak lövöldözős mobiljátékából készült film világszerte 94 millió dollárral lett gazdagabb, ezzel összesen 150 milliós jegyárbevételre tett szert a becslések alapján.

A szintén a héten bemutatott Rossz szomszédság 2-re, a Universal 2014-es komédiájának folytatására Észak-Amerikában 21,8 millió dollár értékben váltottak jegyet, ez 56 százalékkal kevesebb, mint a 2014-es debütáló hétvégi bevétel.

A Ryan Gosling és Russell Crowe főszereplésével forgatott Rendes fickók 11,3 millió dollárt szedett össze 2865 észak-amerikai moziban, ez a toplista negyedik helyéhez volt elég.

Címkék: angry birds, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.