Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2018. Június 10. 13:33, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Az egzotikus országba látogatóknak az utazás előtt két héttel be kell adatniuk az oltásokat

Az egzotikus országba látogatóknak az utazás előtt két héttel be kell adatniuk az oltásokat

Egzotikus országokba utazás előtt két héttel be kell adatni a megfelelő oltásokat - figyelmeztettek szakértők az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában.

Kifejtették: egzotikus, külföldi utazásokhoz 11-12 féle vakcina van, ezek közül néhány kötelező: a sárga láz, valamint a Hepatitis A és B elleni oltás. A többi csak ajánlott, de szakértők szerint komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása.

A nemzetközi oltóközpont honlapján megtalálható, hogy a választott úti célon milyen védőoltásokra van szükség - tették hozzá.

Egy felmérés szerint a magyarok az egzotikus országok közül jellemzően Thaiföldöt, Indonéziát keresik fel, de népszerűek egyes afrikai országok is.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke azt mondta: a magyarok közül sokan már évente többször is külföldre utaznak, főként európai úti célokat választanak, például Horvátországot, Spanyolországot, Görögországot.

Címkék: egzotikus, oltás, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:02, csütörtök | Belföld

A magyarországi gépjárműpiac 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben

Az új autók magyarországi piaca 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben a tavalyi év hasonló időszakával összevetve, a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adatai szerint.

2024. Október 03. 08:01, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor szerint Magyarország nyugodt és biztonságos szigete a földgolyónak

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a hazai zsidó szervezetek vezetőit és a magyar zsidó közösség tagjait

2024. Október 03. 07:59, csütörtök | Belföld

Európa-liga - Jansen: a Tottenham ismert a támadó futballjáról

Pascal Jansen vezetőedző szerint a Ferencváros nagy nyomás alatt lehet a labdarúgó Európa-liga második fordulójában, mert csütörtöki riválisa, a Tottenham Hotspur ismert a támadó futballjáról.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Egytonnás bomba került elő Ferencvárosban

Egytonnás, második világháborús bomba került elő Ferencvárosban, a robbanóeszközt a helyszínen hatástalanítják szombaton - közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden az MTI-vel.