Városlista
2024. október 8, kedd - Koppány

Hírek

2017. Április 10. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az uniós bérkülönbségek csökkentéséről tart vitát a parlament

Az uniós bérkülönbségek csökkentéséről tart vitát a parlament

Az Országgyűlés ma fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők délutántól az európai uniós munkabérkülönbségek csökkentéséről tartanak politikai vitát a Jobbik kezdeményezésére.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek.

Az uniós bérekről szóló vitát az utolsó napirendi pontban bonyolítják le. A Jobbik a kérdés tárgyalását kérő javaslatában hangsúlyozta, Magyarország gazdasági stratégiája az "alacsony bérekre és a munkavállalókat a munkaadóval szemben hátrányba hozó, a kiszolgáltatottságot erősítő munkajogi szabályozásra épül". Az ellenzéki párt szerint ezért a képzett munkaerő "csak a lecsúszás és a teljes elszegényedés", vagy a külföldre vándorlás között dönthet. "Meggyőződésünk, hogy a valódi európai gazdasági és pénzügyi unió elengedhetetlen feltétele a mai, jelentős különbségek mérséklése, hosszabb távon pedig megszüntetése" - fogalmaztak a Jobbik képviselői indítványukban, amelynek tárgyalását az MSZP és az LMP is támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 08. 07:24, kedd | Belföld

Nagy Márton: a versenyképességi fordulathoz pénz kell

2024. Október 08. 07:22, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: elindítják a Versenyképes járások programot

Jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut a Versenyképes járások program keretéből – jelentette be a közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

2024. Október 08. 07:16, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon nem lesz migránstábor

Magyarországon nem lesz migránstábor, legalábbis addig, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig biztosan nem lesz - írta a Belügyminisztérium (BM) politikai államtitkára hétfőn Facebook-oldalán.

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.