Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 16. 23:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset volt annak a tízéves csibráki kisfiúnak az esete, aki szeptemberben szenvedett életveszélyes égési sérüléseket - ezt állapította meg a hatósági eljárás. Játék közben véletlenül gyújtotta meg a nála lévő benzint.

A vizsgálat szerint a gyermek a házuk használaton kívüli helyiségéből vett magához benzint egy befőttes üvegben, melyet játék közben meggyújtott. A benzingőz belobbant, a benzin a gyermek kezére és ruházatára folyt, majd begyulladt. Az öngyilkossági szándék és az idegenkezűség is kizárható. A vizsgálat megállapította, hogy a baleset miatt büntetőjogi felelősség senkit nem terhel.

Mivel állapota miatt a fiút meghallgatni nem lehetett, a rendőrség széles körű adatgyűjtésbe kezdett a cselekmény okának és indítékának, valamint a baleset pontos körülményeinek tisztázása érdekében.

A meghallgatott tanúk vallomása, a tűzvizsgáló jelentése, valamint a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció alapján tisztázódtak az eset körülményei. Nem merült fel olyan adat vagy információ, hogy a cselekményt a gyermek szándékosan, akár öngyilkossági szándékkal követte volna el, továbbá az idegenkezűség lehetőségét is kizárták. A vizsgálat eredményeként egyértelműen és teljes bizonyossággal megállapítható, hogy a kisfiú baleset áldozata lett, súlyos, életveszélyes sérüléseit véletlenül okozta saját magának - közölte a rendőrség.

A baleset napján, a délelőtti órákban az iskolákban történt konfliktus alapján a Dombóvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított és folytatott le a csibráki fiú osztálytársa ellen garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást azonban az osztálytárs büntethetőségét kizáró gyermekkorára tekintettel október 12-én megszüntették. Ugyanakkor értesítették a dombóvári jegyzőt, hogy szükség esetén tegyen védő-óvó intézkedéseket.

Sem a büntető, sem a közigazgatási hatósági eljárás során nem merült fel olyan információ mely alapján a két cselekmény között bármilyen ok-okozati összefüggés lett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.