Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Április 25. 12:09, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák

Belgiumban május közepétől fokozatosan kinyitnak a boltok és az iskolák - jelentette be péntek este Sophie Wilmés belga kormányfő.

A miniszterelnök a nemzetbiztonsági tanáccsal a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban folytatott egyeztetés után elmondta, hogy a következő hónapban három szakaszban megvalósítandó, korlátozásenyhítő stratégiában állapodtak meg.

Ennek értelmében május 4-én több helyen újraindulhat a munka, de lehetőség szerint a nagyvállalatok dolgozói továbbra is otthonról dolgoznának, május 18-tól szigorú szabályok mellett kinyithatnak a kereskedések, végül május 18-tól az oktatási intézmények is újra megnyithatják kapuikat.

Az éttermek, bárok és egyéb vendéglátó-egységek csak júniustól térhetnek vissza a régi kerékvágásba.

Maszk viselése, a légzőszervek eltakarása kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön, továbbá olyan munkahelyen, ahol a másfél méteres távolság betartása nem lehetséges.

"A járvány terjedése lassul, de a helyzet még mindig komoly. Ma hozott döntéseink nincsenek kőbe vésve, bármikor visszavonhatjuk őket, ha a helyzet súlyosbodna" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.