Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2021. Március 06. 05:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Az elsőfokú bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt ítélte el a férfit és hat évre ki is utasította Magyarország területéről - tartalmazza közlemény.

A vádlott a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését - tették hozzá.

A brazil férfit egy ismeretlen rávette arra, hogy ötezer amerikai dollár ellenében drogot szállítson a brazíliai Sao Paulóból Budapestre; a vádlott nyolcvan, összesen egy kilogrammnyi kokaint tartalmazó kapszulát nyelt le - írták.

A futár 2020 január 9-én érkezett Sao Paulóból Párizson át a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai
ellenőrzés alá vonták, majd az orvosi vizsgálat kimutatta a testében a kapszulákat - ismertették.

A törvényszék a büntetés kiszabásakor nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, beismerését és megbánását, és azt, hogy két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodik, valamint azt is, hogy rendezett családi körülmények között él.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság döntött arról is, hogy a vádlott a másodfokú bíróság ítéletéig letartóztatásban marad - közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok

2024. Szeptember 04. 08:04, szerda | Kék hírek

A 24 éve eltűnt gyermek holttestét találták meg!

A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves fiú, Till Tamás holttestének maradványait találták meg június végén a nyomozók Baján – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

2024. Szeptember 03. 07:45, kedd | Kék hírek

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját 13 év fegyházra ítélték

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját.

2024. Augusztus 31. 08:53, szombat | Kék hírek

A rendőrség azonosította a Groupamában távirányítással füstbombázó férfit

Azonosították azt a férfit, aki az augusztus 17-ei Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzésen távirányítással bekapcsolt egy zöld füstbombát a Groupama Aréna újpesti szektorában - közölte a rendőrség honlapján pénteken.