Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Campus Fesztivál: a százéves víztoronynál szól majd a zene

Campus Fesztivál: a százéves víztoronynál szól majd a zene

Páratlan természeti környezetben, a debreceni Nagyerdőben kezdődik meg július 25-én, szerdán a Campus Fesztivál; a négynapos rendezvény fő programhelyszíne a hamarosan megújuló Nagyerdei Stadion, és az évek alatt fesztivál jelképpé vált 100 éves víztorony - közölte a fesztivál sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

"Ez a helyszín jó találkozási pont ismerősöknek, pároknak, és barátoknak egyaránt. Könnyű megtalálni, hiszen impozáns méreteivel, fantasztikusan szép megvilágításával jócskán kiemelkedik a sokhektáros fesztivál-területből" - mondta el Bakó Csaba.
A sajtófőnök felidézte, hogy a víztorony megépítésének tervei 100 éve születtek meg. A Fried és Adorján építési vállalkozó által tervezett és kivitelezett 20 méteres torony tartálya a város korabeli vízigényének negyedét, 1000 köbméter vizet tárolt. A négyszintes épület aljába és a teraszra eredetileg kávézót képzeltek el a tervezők, de ez nem valósult meg.
A ma is működő, többször felújított, védett épületté nyilvánított víztorony tulajdonosa a Debreceni Egyetem. Fábián István rektor a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján ismertette: pályázni fognak a teljes rekonstrukcióra, amelynek eredményeként kilátóként és kiállítótérként is működhet majd a torony.
A fesztivál szervezőinek kezdeményezésére több mint száz debreceni zenész állt össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a százéves nagyerdei víztornyot.
A Víztorony Pódium július 26-án nyitja meg kapuit a Campus Fesztiválon: minden este ott játszik majd a Dumaszínház, folk-, valamint countryelőadók zenélnek, és Palya Bea is fel fog lépni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket