Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 19. 18:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Csalók élnek vissza a vállalkozók tájékozatlanságával a pályázatok kapcsán

Csalók élnek vissza a vállalkozók tájékozatlanságával a pályázatok kapcsán

A Miniszterelnökséghez érkezett jelzések szerint csalók próbálnak visszaélni a vállalkozók tájékozatlanságával az európai uniós pályázatok kapcsán.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek elmondta: a csalók azzal próbálkoznak, hogy közvetítői díjat kérnek a cégektől, amennyiben pályázati pénz érkezik számlájukra.

Elmondása szerint a csalók olyan cégeket keresnek meg, amelyek árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot, és arról tájékoztatják a vállalkozásokat, hogy egy "rapid pályázat" keretében gyorsan vissza nem térítendő uniós támogatáshoz juthatnak. Ám ennek fejében 20 százalékos közvetítői díjat kell fizetniük.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: ilyen pályázat nincs és nem is lesz, a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszak maradvány forrásai és a mostani uniós költségvetési ciklus pénzei esetében sem.

Kiemelte: közvetítői díjat a pályázati forrásokért egyik pályázatot kiíró szervezet, sőt senki sem szedhet. Ez bűncselekmény - szögezte le. Hasonlóképpen az is - tette hozzá -, ha valaki pályázati forrásért ilyet felkínál.

Csepreghy Nándor azt javasolja a cégeknek, ha valaki ilyen ügyben megkeresi őket, forduljanak a rendőrséghez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket