Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Június 14. 11:52, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csempészet, drog, orgazdaság - 18 milliárd forintos pénzmosást derített fel a NAV

Csempészet, drog, orgazdaság - 18 milliárd forintos pénzmosást derített fel a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomozói 18 milliárd forint kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosásával gyanúsítják egy nemzetközi bűnszervezet 36 tagját

- közölte a szervezet sajtóreferense szerdán az MTI-vel. Hideg-Göblyös Rita tájékoztatása szerint a társaságot egy Budapesten élő egyiptomi férfi és magyar társa irányította. A tagok Hollandiából és Németországból éveken át autóba rejtve hoztak kábítószer-kereskedelemből származó pénzt Magyarországra. Az összegeket később Szlovákiában bankszámlákra fizették be, majd távol-keleti országokba utalták át.

Emellett a bűnszervezet Ukrajnából és Szerbiából származó adózatlan cigarettát vásárolt Magyarországon, az árut az Európai Unió országaiban adták el. A cigarettát rejtekhelyes kisteherautókkal, családi utazás látszatát keltve, vagy dupla hátfalú kamionokkal szállították.

A gyanú szerint a pénzmosásban 18 milliárd forint értékű valuta fordult meg az elkövetők keze között, az illegálisan forgalmazott cigaretta értéke pedig csaknem 780 millió forint.

Az ügyben több akció keretében szereztek be a bizonyítékokat és foglaltak le ingatlanokat, autókat, bankszámlákat a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. A bűncselekmény nemzetközi szálait többek között az Europol bevonásával derítették fel.

A 36 gyanúsítottnak bűnszervezetben elkövetett pénzmosás és orgazdaság miatt kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - ismertette a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni