Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.

A szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt nagyszerű magyar válogatott labdarúgó kapus emlékére írták ki második alkalommal a versengést. Sok száz oldalas szakirodalmat kellett a versenyzőknek és felkészítőiknek tanulmányozniuk, amely alapján két online fordulót tartottak a versenyzőknek. A két forduló összesített eredményei alapján alakult ki a döntő 10 csapatos mezőnye.

A verseny végső küzdelmeiben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium színeiben két tanuló, Fenyvesi Merse és Ruppert Dominik 10. n osztályos diákok is megmérették magukat. A döntő rangját növelte, hogy a játékvezető a közismert kvízmester, Gundel Takács Gábor volt, s megjelentek a Ferencváros egykori csapatainak valódi ikonjai is.

A döntő azért volt különlegesen izgalmas és feszült, mert minden kérdésre csak a leggyorsabban reagáló csapat válaszolhatott a nyomógombos berendezés segítségével.

A gimnázium diákjai nagyszerűen helytálltak, így az összesítésben a bravúros II. helyezést szerezték meg.

A csapattagok egy igazi Fradi pólót kaptak, ezen kívül a felkészítő tanárral együtt érmet, értékes könyveket is kaptak a szervezőktől. Merse és Dominik jutalma lett egy olyan labda is, amelyet az FTC legutóbbi UEFA Konferencia Liga találkozóján használtak és a csapat összes játékosa ellátta kézjegyével.

Ezen kívül a remek diákok és felkészítőjük megtekinthetik a Fradi felajánlásaként a december közepén rendezendő FTC-ZTE mérkőzést az egyesület oroszlánbarlangjában.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.

2024. Szeptember 15. 16:24, vasárnap | Helyi

Felavatták Havasi János szobrát Kaposszekcsőn

Felavatták vasárnap Havasi János Herczeg Ferenc-díjas újságírónak egész alakos szobrát Kaposszekcsőn, ahol gyermekkorát töltötte.