Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2024. Január 16. 08:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Egy hétre leáll a termelés az esztergomi Suzuki gyárban

Egy hétre leáll a termelés az esztergomi Suzuki gyárban

Leáll a termelés egy hétre a Magyar Suzuki esztergomi gyárában január 15-21. között - tájékoztatta a cég kommunikációs vezetője az MTI-t hétfőn.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna közölte: az intézkedés oka az, hogy késik a Japánban gyártott motorok beérkezése a hazai gyártású S-Cross és Vitara modellekhez, mivel a Vörös-tenger térségében sorozatos támadások érik a kereskedelmi hajókat.

A kommunikációs vezető jelezte: a hajók a jövőben alternatív útvonalon közlekednek, ezért a tervek szerint január 22-én újraindulhat a termelés a Suzuki csoport egyetlen európai üzemében.

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában a Suzuki Vitara és S-Cross modelljét gyártják. 2022-ben 129 022 autót gyártottak, 2023-ban az év közepén nyilvánosságra hozott terv szerint 168 ezret. A termelés túlnyomó részét exportálják több mint 100 országba.

Címkék: esztergom, suzuki, termelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.