Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Január 12. 06:47, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egy nap alatt is lehet útlevelünk

Egy nap alatt is lehet útlevelünk

Január 1-jétől új eljárásrend lépett hatályba az útlevél ügyintézésben.

Eszerint lehetőség van arra, hogy az útlevelet a jelenlegi harminc napos ügyintézési idő mellett 7 napos, 3 napos vagy akár 24 órás ügyintézési idővel igényeljék az ügyfelek - közölte Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.

Az emelt szintű szolgáltatás választása esetén az eljárási illetéken túl igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell fizetni. A pótdíj a 7 napos soron kívüli eljárás esetén 19 ezer forint, a 3 napos sürgősségi ügyintézéskor 29 ezer forint, a 24 órán belüli azonnali okmánykiállítás esetén 39 ezer forint. A 24 órán belüli azonnali okmánykiállítást kizárólag a KEK KH által működtetett Központi Okmányiroda ügyfélszolgálatán (Budapest XIII. kerület, Visegrádi utca 110-112.) lehet igényelni hétköznapokon 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig.A kérelem soron kívüli (7 napos), valamint sürgősségi (3 napos) eljárás esetén az ország bármelyik okmányirodájában benyújtható.Megváltozott az okmányok átvételi rendje is. A sürgősségi, valamint azonnali eljárásban igényelt útlevél kizárólag a Központi Okmányirodában vehető át.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni