Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2011. Szeptember 23. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével idén a második negyedévben, hat százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel (is) késett.

Derül ki a Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából, amelyről a Somogyi Hírlap számolt be.

A közüzemi díjat a 2011. áprilisa és júniusa között megkérdezett háromezer ember ötöde olykor nem tudta befizetni, 6 százalékuk pedig késett a lakáshitel törlesztéssel. A háztartásokat sújtó gondok természetesen összefüggnek egymással: a lakáshitel törlesztéssel késlekedők 75 százaléka a közüzemi díj befizetésével is késett.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense azt mondta, az ügyfelek közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, és erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. Az elmúlt néhány évben kifejezetten nőtt a lejárt tartozások mértéke. Az áram- és gázhasználók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak társaságunknak. Harminc napon túli hátralékaink mértéke 2009-ben mintegy harminc, 2010-ben további közel húsz százalékkal nőtt. Az év elejéhez képest 15 százalékos az emelkedés. Míg tavaly 55 ezer, idén eddig 33 ezer esetben kellett kikapcsolnunk nemfizetés miatt a szolgáltatást a fogyasztóknál – mondta a szóvivő. A nyári hónapok némi enyhülést jelentettek, de arra számítanak, hogy ősszel ismét megnő a ki nem fizetett számlák összege.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni