Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 22. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Együttműködő megállapodást írt alá az Európai Bizottság és az UEFA

Együttműködő megállapodást írt alá az Európai Bizottság és az UEFA

Az Európai Bizottság és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) új, a 2018-2020-as időszakra vonatkozó megállapodást írt alá a sport becsületének megőrzése, a jó kormányzás elveinek alkalmazása,

valamint az emberi jogok és az emberi méltóság iránti tisztelet, a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésének, a szolidaritás és a nemek közötti egyenlőség előmozdítása céljával.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint az együttműködés elsősorban közös kampányok és szakértői szintű egyeztetések formájában valósul meg. Többek között azt hivatott elősegíteni, hogy visszaszoruljon a rasszizmus és a hátrányos megkülönböztetés, a sport révén pedig lendületet kapjon a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi befogadása.

Mint írták, a közös munka átível azokon a területeken, ahol a sport becsületét veszélyeztető legtöbb jelenség tapasztalható. Kiterjed például a bundázás, a doppingolás, az erőszakos cselekmények és a rasszizmus elleni küzdelemre és a méltányos adózás előmozdítását célzó intézkedésekre is. A megállapodás arra is kitér, mennyire fontos a felek közötti együttműködés a 2020-ban, Európa 12 városában sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnokság sikeres lebonyolítása szempontjából.

Az Európai Bizottság és az UEFA először 2014-ben kötött együttműködési megállapodást. Ennek eredményeire épít a szerdán aláírt megállapodás, melyet az Európai Bizottság részéről Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztos, az UEFA részéről pedig Aleksander Ceferin, a szövetség elnöke írt alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.