Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Május 08. 14:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Életveszélyesen megfenyegetett mentőket és orvosokat Szegeden, letartóztatták

Életveszélyesen megfenyegetett mentőket és orvosokat Szegeden, letartóztatták

Eljárás indult egy mentők és orvosok megölésével fenyegetőző férfi ellen Szegeden, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a többszörösen büntetett előéletű férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szerda este telefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére. Közölte, két éve jár már a sürgősségi betegellátó osztályra, mivel évek óta szenved, de háziorvosa sem akar rajta segíteni. Azzal fenyegetőzött, hogy bemegy, megöli az orvosokat, valamint a mentőket, mert egészségügyi problémáján nem segítettek. Azt állította magáról, hogy rendőr, van fegyvere, "szétlövi" az orvosokat, családjukkal együtt. A hívást fogadó ügyeletes próbálta a telefonban nyugtatni a férfit, amikor a vonal hirtelen megszakadt. Másnap hajnalra a rendőrség azonosította a hívót, előállította, őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.