Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. December 22. 11:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elfogták a népligeti gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a népligeti gyilkosság gyanúsítottját

A rendőrség elfogta azt a férfit, akit a budapesti Népligetben tavaly októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak - jelentette be a főváros rendőr-főkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján.

Bucsek Gábor közölte, a 29 éves S. Krisztián budapesti lakos beismerő vallomást tett.

A rendőr vezérőrnagy felidézte: tavaly októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy a nőt megölték.

Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy 200 bűnjelet rögzített, és több mint 4 ezer embert hallgatott ki.

Végül a december 14-én - a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között - ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy 55 éves nőt.

Az eset nyomán beszerzett kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, akit december 20-án elfogtak. A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte - mondta a rendőr-főkapitány.

A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő 40 éves asszony volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni