Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 26. 19:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Előzetesben a rákóczifalvai kettős gyilkosság gyanúsítottja

Előzetesben a rákóczifalvai kettős gyilkosság gyanúsítottja

A Szolnoki Járásbíróság hétfőn harminc napra elrendelte annak a 25 éves fiatalembernek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint február 19-én két férfit is halálra vert otthonaikban Rákóczifalván.

A végzés nem jogerős - közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a férfit február 23-án, péntek este vették őrizetbe, és a nyomozás jelenlegi szakaszában aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amiről az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék dönt majd - olvasható a közleményben.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza a szökésben, a hatóságok előli elrejtőzésben illetve újabb bűncselekmény elkövetésében - szerepel a közleményben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint Rákóczifalván két férfit találtak holtan csütörtökön, a két szomszéd halálát idegenkezűség okozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket