Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Június 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Érkezik a hidegfront, de jelentős lehűlés nem várható

Érkezik a hidegfront, de jelentős lehűlés nem várható

Pénteken érkezik a hidegfront, és szombatra már országszerte mérséklődik a hőség. Jelentős lehűlés viszont nem lesz, többfelé 30 fok körüli meleg várható.

Szombaton csapadékosabb, aztán ismét szárazabb, napsütéses idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből.
Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, majd az érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kis eséllyel, késő délutántól viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél megélénkül, zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 17-23, a legmagasabb 28-37 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

Szombaton a Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű csapadék, éjjel, délelőtt bárhol előfordulhat, a nap második felében inkább az ország északkeleti felén lehet zápor, zivatar. Estétől csaknem mindenütt megszűnik a csapadék. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14-21 fokról délutánra 25-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sok lesz a napsütés. Néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 13-19 fok várható. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket