Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 19. 13:59, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Ez történt eddig a Campuson

Ez történt eddig a Campuson

A koncertek mellett lánykérésből van a legtöbb az idei Campuson

A Campus Fesztivál úgy tűnik idén nem csak a jó koncertek, hanem a kapcsolatok fesztiválja is lett. Amíg a 0.napon a Magashegyi Underground koncertjére időzítette esküvői fotózását egy ifjú pár, tegnap a lánykéréseké volt a főszerep, két koncerten is a rögtönzött szertartásé lett a főszerep. Ami pedig a fesztivál látogatószámát illeti már most biztos, hogy miden várakozást felülmúló tömeg szórakozott az első este, teljes fordulatszámon üzemelt a hét programhelyszín.

Az Európai Nyelvek utcájával és a civil szervezetekkel is kezdtek ismerkedni a fesztiválozók. A szervezők bevallása szerint a Játék határokkal nevet viselő sátrat a közösségi játékok népszerűsítésére hozták létre, ahol a szülők előadásokon, koncerteken, kerekasztal-beszélgetéseken és főképp közös játékokon vehetnek részt gyermekeikkel. Az érdeklődés a jópofa fizikusoknál is nagy volt, látványos bemutatóikból kiemelkedik a cseppfolyós nitrogénnel felrobbantott hordó, de ma érdemes benevezni a rendhagyó sörivó versenyre, ahol semmi sem az lesz, aminek látszik, ezúttal a frissítő nedű az ég felé fog folyni.

Az est egyik legsikeresebb produkciója a várakozásoknak megfelelőn Majka-Curtis-BLR nagyzenekari koncertje volt, de a Hősök, vagy a Paddy And The Rats ír punk-rock kocsmazenéjét is teltház kísérte. Péterfy Bori családias hangulatú közönségtalálkozójára is érdemes volt benézni, esti koncertjét, törzsrajongójuk lánykérése tette még színesebbé. A Rézangyal Arénában lépett fel a brit Subways együttes, akinek tagjait a színpadon kívül csendes, nyugodt és jó humorú fiatalokként lehetett megismerni, ellenben a színpadon – talán a zene, talán a közönség hatására – egy igazán vad és magával ragadó koncertet produkáltak. A Quimby ismét „magát adta”, de ezúttal egy kis pikantéria is volt a koncertben: tőlük is egy bátor rajongó kért segítséget, a koncert közben több ezer ember előtt kérte meg szíve választottjának kezét.

A 25 éves, jubileumi életévüket ünneplő Csík Zenekar koncertjének különleges vendége ezúttal Kovács Kati volt. Az énekesnő mindig megtiszteltetésnek érzi a felkérést, elmondása szerint nagyon sok próba és alázatos munka előz meg egy-egy fellépést, kivétel nélkül mindenki lelkiismeretesen próbál, hogy a végén az születhessen meg, amit a Campus fesztivál Nagyszínpadánál is átélhetett a nagyérdemű. Csík János is csak tisztelettel és elismeréssel nyilatkozott a művésznő vendégszerepléséről, úgy gondolja, sikerült megidézniük közösen az elmúlt huszonöt év hangulatát a debreceni színpadon. Folytatás is lesz, ugyanolyan tempóval, szívvel-lélekkel, mint eddig – árulta el Csík János. Sőt, jövő tavasszal új lemez is lesz, ami megint hoz valami mást, valami újat, egyfajta izgalmasságot.

A fesztivál ma is rengeteg szórakozási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A Pepsi Nagyszínpadon a Brains indít 17.30-kor, akiket a 10. fennállásukat ünneplő Punnany Massif követ. Közös dalra is számíthatunk tőlük – árulta el Wolfie. A Punnany Massif-nak nem rég jelent meg a negyedik lemezük, ami egy három felvonásos albumsorozat első epizódja. Hogy mikor lesz a folytatás, arra egyelőre még Wolfie sem tudott választ adni. A debreceni közönségnek egy igazi nagyszínpados, interaktív koncerttel készülnek. Ugyanitt, 21.30-tól a Tankcsapdától kapjuk meg a megszokott minőséget és a hazai pályás koncertek extázis hangulatát, Lukács Laciék ígéretükhöz híven biztos, hogy „oda fognak csapni”.

Aki könnyedebb hangzásvilágra vágyik, a Telekom Terasznál többek között a P.A.S.O., a helyi Skafunderz, a Kiscsillag vagy a Belga dalait dúdolhatja, üvöltheti. Utóbbi talán a fesztivál zöld kabalafiguráját még egy közös duettre is meginvitálja… A Rézangyal Arénában az Ismerős Arcok kifinomult költői dalai csendülnek fel, és jön a tiszteletbeli debreceni csapatnak számító Kowalsky meg a Vega is.

Részletes programok a www.campusfesztival.hu weboldal, a facebook.com/campusfesztival-on, és a fesztivál mobil applikációjában. Töltsd le Te is a mobil alkalmazást…

Címkék: campus, Kultúra-zene

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket