Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Május 05. 08:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI/fotó: illusztráció

Fegyveres rablásra készült egy férfi Miskolcon

Fegyveres rablásra készült egy férfi Miskolcon

Fegyveres rablásra készült egy férfi Miskolcon, tette elkövetése előtt elfogták - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendőrök hétfőn Miskolcon, a Gömöri felüljáró alatti parkoló területén egy kapucnis fiatalemberre lettek figyelmesek, akit igazoltattak, a ruházatát átvizsgálták, melynek során az övbe tűzve egy pisztolyt vettek észre.

A külön engedély nélkül tartható sportpisztolyra (airsoftpisztolyra) vonatkozó kérdésekre ellentmondásos válaszokat adott a férfi. Az igazoltatott ujjain ragasztószalag volt, nadrágja zsebéből pedig ajtók kinyitására alkalmas úgynevezett "zárfésűk" kerültek elő.

A 18 éves tokaji lakos kihallgatásakor elismerte, hogy a nála lévő sportfegyverrel egy kisboltot akart kirabolni. Az ujjaira tekert ragasztócsíkokkal az ujjlenyomatainak hátrahagyását akarta megakadályozni, míg a melegítő alatt viselt farmernadrággal a rablás utáni menekülését kívánta elősegíteni.

A férfi ellen rablás előkészülete megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket