Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Március 09. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

Felmérés szerint a magyarok átlagosan jövedelmük negyven százalékát rezsire és lakáshitel-törlesztésre fordítják. Békés megyében vélhetően még ennél az uniós szinten kiugróan rossz adatnál is kedvezőtlenebb a helyzet.

Fekete Ferenc, Murony polgármestere például azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy egyre több embernek okoz problémát a rezsi kifizetése. A megyében azért is kedvezőtlenebbek a körülmények, mert alacsonyabbak a jövedelmek. Változó, hogy jövedelmük mekkora részét fordítják a családok a rezsire és a lakástörlesztésre. Tapasztalataik szerint vannak olyan időszakok, amikor ez az arány akár a 60-70 százalékot is elérheti. Az önkormányzat éppen ezért lakásfenntartási támogatással is igyekszik segíteni a rászorulókat és más módon is próbál enyhíteni a problémákon.

A felmérések szerint a hitellel rendelkező magyar háztartások 17,4 százaléka túlterhelt: tíz forint jövedelemből több mint négyet a lakásra költenek. Ez az arány az Európai Unió, illetve a régió átlagát tekintve is kiugró, egyben az ötödik legmagasabb a 27 tagország közül. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint az unióban átlagosan 8,3 százalék a hitellel rendelkező olyan háztartások aránya, amelyek lakáscélú összkiadása meghaladja a nettó jövedelem 40 százalékát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni