Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Felkerült a parlament honlapjára a tavaszi adócsomag

Felkerült a parlament honlapjára a tavaszi adócsomag

Felkerült a parlament honlapjára az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kedden este.

Az általános indokolás szerint a törvényjavaslatban szereplő módosítások kiemelt célja a gazdaság versenyképességének növelése, az adóadminisztráció csökkentése, az adózás egyszerűsítése, valamint egyes kiemelt célokat ösztönző adópolitikai intézkedések bevezetése.

A javaslatban emellett a korábbi törvénymódosítások után felmerült gyakorlati kérdésekkel, problémákkal kapcsolatban számos jogtechnikai módosítás, pontosítás, valamint kiegészítés szerepel az egyértelmű jogalkalmazás érdekében, továbbá a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését is szolgálja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye szerint jövőre folytatódnak az adócsökkentések, a változások 35 milliárd forintot hagynak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél