Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Augusztus 01. 13:11, hétfő | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Felújítják a folyosót - ezalatt a lakóknak költözni kell

Felújítják a folyosót - ezalatt a lakóknak költözni kell

Fel kell újítani a Pannónia utcai 20 lakásos önkormányzati garzonház függőfolyosóit, mivel a vasbeton gerendák teljesen tönkrementek.

Várhatóan három hétre ki kell költözniük otthonaikból egy dombóvári garzonház lakóinak. Cserébe az önkormányzat felújíttatja az épület függőfolyosóit, miután azok már teljesen tönkrementek.

Fel kell újítani a Pannónia utcai 20 lakásos önkormányzati garzonház függőfolyosóit, mivel a vasbeton gerendák teljesen tönkrementek. Három évvel ezelőtt egyszer már szükség volt a megerősítésre, mára viszont elengedhetetlenné vált a teljes felújítás. A munkálatok során úgynevezett homlokzati függönyfalat is kap az épület, aminek köszönhetően megoldódik az épület zaj- és hő szigetelése is.

A hamarosan induló 30 millió forintos beruházásnál szintenként halad majd a kivitelezéssel megbízott szegedi cég. Az ott élőknek azonban költözniük kell, de csak arra az időre, amikor a saját emeletüket érintik a munkálatok. Ez azt jelenti, hogy a lakóknak körülbelül 3 hétre kell elhagyniuk otthonaikat. Azoknak, akiket a rokonaik nem tudnak elszállásolni, az önkormányzat felajánlja a tulajdonában lévő ingatlanjait az átmeneti időszakra.

A költségeket az önkormányzat állja a lakók által befizetett bérleti díjakból. A kivitelező Faber Technik Kft. vezetője azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy gördülékenyen menjenek a munkálatok és mindössze két hónap múlva elkészüljenek a felújításokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:29, péntek | Helyi

Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt rendeztek Kurdon

Szeptember 20-án, péntek délelőtt általános iskolai csapatok mérkőztek meg egymással Kurdon.

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.