Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. December 19. 09:53, kedd | Belföld
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Folyamatos vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség

Folyamatos vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy azokon a lakott területen kívüli útszakaszokon, ahol fokozottan számolni kell vadon élő állatok megjelenésére, a vadásztársaságok a veszélyforrást jelző táblával és az alatta elhelyezett – távolságot is feltüntető – kiegészítő táblával jelzik.

Ezeken az útszakaszokon célszerű fokozott óvatossággal, lassabb sebességgel haladni, és a jármű előtt hirtelen megjelenő vad esetén, intenzív fékezéssel és hangjelzés - esetleg vadriasztó síp - használatával menekülésre késztetni az állatot.

Semmiképpen nem javasolt a távolsági fényszóró bekapcsolásával „sokkolni” a vadat, mert a tapasztalatok szerint éppen az ellenkezőjét érjük el vele, gyakran ledermed, és nem tud kitérni az ütközés elől.

A féktávolságon belül, a jármű elé kiugró állattal elkerülhetetlen az ütközés. Baleset esetén mindenképpen értesíteni kell a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket