Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2022. Március 15. 14:03, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a kőolaj árcsökkenése

Folytatódik a kőolaj árcsökkenése

Kedd reggel tovább süllyedt a kőolaj ára a hétfői esés után, amiben szerepet játszanak az orosz-ukrán tárgyalásokkal kapcsolatos várakozások, az Egyesült Államok első lépései,

hogy újraindítsa az importot Venezuelából, valamint a koronavírus-járvány fellángolása Kínában.

Kedd reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent kőolaj ára hordónként 4,60 dollár (4,30 százalék) csökkenéssel, 102,30 dolláron állt. A Brent jegyzése hétfőn 5,77 dollárral (5,1 százalékkal) csökkent.

A piac alakítói abban bíznak, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti, a tervek szerint kedden folytatódó tárgyalások végül fegyverszünethez vezethetnek.

Mindeközben a kínálat növekedésével kapcsolatos optimizmust erősítik azok a sajtóértesülések, amelyek szerint az Egyesült Államok a Venezuelával szembeni szankciók egy részének feloldását fontolgatja az olajellátás növelése érdekében.

A piac azt is vizsgálja, hogy milyen következményekkel járnak az új, az országban fellángolt járvány miatt elrendelt koronavírus-korlátozások Kínában. A hatóságok már döntöttek arról, hogy szigorú korlátozásokat vezetnek be az ország délkeleti nagyvárosában, Sencsenben. Az új kínai bezárások felerősítették a csökkenő kereslet miatti aggodalmakat - mondta a Fujitomi Securities egyik szakértője.

Címkék: ár, csökkenés, kőolaj, olaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben