Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Szeptember 06. 07:42, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Győr-rali - Belvárosi gyorsasági szakasz és kiegészítő programok a hétvégi futamon

Győr-rali - Belvárosi gyorsasági szakasz és kiegészítő programok a hétvégi futamon

A hétvégén kerül sor a HUMDA országos ralibajnokság idei ötödik futamára, a WHB Győr-ralira, amelynek programját belvárosi gyorsasági szakasz és számos más kísérő esemény is színesíti.

A rendezvény keddi, Győrben tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kétnapos viadalon hat helyszínen 11 gyorsasági szakaszt rendeznek, és a raliversenyzőkön kívül más szakágak képviselői és junior versenyzők is rajthoz állnak a belvárosi gyorsaságin. A kiegészítő programok között pedig a Széchenyi Egyetemi Csoport tagja, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Széchenyi István Egyetem kitelepülése is látható lesz, valamint sportautó- és veteránautó-kiállítás, illetve gokartpálya várja az érdeklődőket.

A országos bajnokság idei ötödik futamán az élvonal mellett a másod- (ORB2) és harmadosztály (ORB3), valamint a veterán versenyautókat felvonultató Historic kategória képviselői is rajthoz állnak, a viadalra pedig 136 versenyzőpáros nevezett, ami a szervezők közlése szerint "a szezon késői szakaszában egy új verseny esetében kiemelkedő érdeklődés".

A szervezők emlékeztettek, hogy a verseny nyomvonala érinti Bakonyszentkirály, Csesznek, Kardosrét, Olaszfalu, Bakonynána, Tés, Felsőpere, Alsópere, Bakonycsernye, Tímárpuszta, Tényő, Ravazd, Écs és a Rábaring, valamint Győr gyalogos, autós és közösségi közlekedését. A szervízpark a győri ETO Park élményközpontban lesz, a rajt- és céldobogót a Városház téren állítják majd fel.

A rendezőbizottság arra kérte a lakosságot, hogy a forgalmi rend változásaival kapcsolatban tájékozódjanak a gyorrally.hu oldalon.

A gyorsasági szakaszok mindegyikén lesznek kijelölt nézői pontok, melyekre egységesen 3000 forintba kerül a jegy, és egy belépővel az összes nézői pontra be lehet majd lépni a hétvége folyamán. A belépés 12 éves életkorig ingyenes, továbbá a győri belvárosi gyorsasági szakaszra és a szervízparkba díjmentesen juthatnak be az érdeklődők.

Fotó: Facebook -WHB Győr Rally

Címkék: Győr Rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket