Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 12. 18:28, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hamarosan lejár a civil szervezetek regisztrációs ideje az 1 százalékokért

Hamarosan lejár a civil szervezetek regisztrációs ideje az 1 százalékokért

Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a regisztrációhoz a NAV honlapjáról már letölthető a 17EGYREG adatlap, melyet elektronikusan kell benyújtani az adóhivatalhoz. Az adatlaphoz mellékelni kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, illetve igazolást.

Az előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben, azaz 2018-ban részesülhet majd 1 százalékos felajánlásokban, válhat kedvezményezetté. A határidő jogvesztő. Azon új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

A 17EGYREG adatlap alkalmas arra is, hogy a már regisztrált civil szervezet 2018. augusztus 31-ig bejelentse a NAV-hoz a kiutaláshoz szükséges adatainak (a szervezet neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma) változását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket