Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Június 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Harley-Davidson fesztivál Bonnie Tylerrel Alsóörsön

Harley-Davidson fesztivál Bonnie Tylerrel Alsóörsön

Csaknem ötven együttes, illetve énekes, köztük Bonnie Tyler és a Boban & Marko Markovic Orchestra is fellép a szerdán kezdődő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen, amelyet tizenötödik alkalommal rendeznek meg.

Dobai Attila, az Európa Kempingben zajló fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény legnagyobb nemzetközi sztárja, a brit Bonnie Tyler, illetve a Magyarországon gyakran fellépő Boban & Marko Markovic Orchestra mellett Alsóörsre várják az Arakain cseh metálbandát is. A magyar könnyűzenei színteret olyan előadók képviselik a fesztiválon, mint az Edda, a Hooligans, Demjén Ferenc, Tóth Gabi, Deák Bill Gyula, Ganxta Zolee és a Kartel, a Paddy & The Rats, a Zorall, Tóth Gabi és az Ossian.
A jubileum alkalmából Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt jelképesen átadja a szervezőknek a település kulcsát annak elismeréseként, hogy immár másfél évtizede része Alsóörs életének a fesztivál – tette hozzá Dobai Attila.
A szervező a különleges események között említette a Class-FM rádióval együttműködésben szerdán megvalósuló élő Morning Show-adást, amelyet a Balatoni Hajózási Zrt. által külön erre a célra biztosított kompról sugároznak Siófok, Alsóörs, Balatonfüred és Tihany között hajózva. A kompra bárki felszállhat a siófoki kikötőben reggel hat órakor – emelte ki Dobai Attila.
Elmondta azt is, hogy az idei fesztivál keretében a motorosok szervezete, a Harley Owners Group (HOG) nemzetközi találkozót tart, melyen jelen lesz Nigel Villiers, a HOG szervezetének első számú vezetője, és olyan témák kerülnek majd terítékre, mint az elkövetkezendő időszak feladatai és a balesetmegelőzés.
A nagyközönség számára látványos sportbemutatókat terveznek, és a hagyományokhoz híven véradásra is lehetőség lesz a fesztiválon – fűzte hozzá Dobai Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket