Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Február 10. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Hat embert megsebesített Izraelben egy palesztin merénylő

Hat embert megsebesített Izraelben egy palesztin merénylő

Hat embert megsebesített lőfegyverrel, illetve megszúrt Izraelben egy palesztin merénylő csütörtökön Tel Aviv mellett egy piacnál - közölte az izraeli Tízes csatorna.

Egy Nablusz környékéről útnak indult tizennyolc éves palesztin merénylő tüzet nyitott házilagos lőfegyverével egy autóbusz utasaira a piac bejáratánál a Tel-Aviv melletti Petach Tikva nevű városban, majd elmenekült.

A járókelők egy része a lövöldöző után futott, és megpróbálták elfogni. A terrorista egyik üldözőjét egy csavarhúzóval közepesen súlyosan, másik öt járókelőt pedig könnyebben megsebesített, míg a civilek és a biztonságiak végül együtt elfogták.

A sebesülteket kórházba szállították. A rendőrség terrorista akciónak tekinti a támadást.

2015 ősze óta számos, főként késeléses, többször gázolásos, vagy lőfegyverrel elkövetett merényletet hajtottak végre palesztinok Izraelben, megöltek negyvenegy izraelit és két amerikai turistát. A támadások elhárítása során, illetve a biztonsági erőkkel történt összecsapások során kétszázharmincöt palesztin vesztette életét, többségük az izraeli hatóságok szerint terrorista volt.

Jeruzsálem álláspontja szerint főként a palesztin hivatalos és a közösségi média uszítása a felelős az erőszakhullámért, de a palesztinok szerint a több évtizedes megszállás okozta elkeseredés, és államuk megszületésének késlekedése okozza a támadásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.