Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2021. Június 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

A Szuhay Sportcentrumban Kovács László gimnáziumi testnevelőtanár emlékére megrendezett torna első napján a páros, vasárnap az egyéni küzdelmekre került sor.

A páros versenyben a nevezett versenyzők közül sorsolással döntötték el, hogy kik alkotnak egy csapatot, majd két pályán küzdött meg egymással a nyolc csapat két csoportban. Végül a legjobbnak a Sándor Tibor – Zircher György páros bizonyult, a második helyen dr. Nagy Miklós – Somogyi Máté páros, harmadik helyen Szűcs József és Modric Deni, valamint a negyedik helyen Somogyi Zoltán és dr. Kovács György végeztek. Vasárnap nyolc nevezővel rendezték meg az egyéni küzdelmeket. Dr. Józan Dániel nyerte a versenyt Dr. Horváth Sándor, Kovács György és Sándor Tibor előtt.
Kovács László Dombóváron született, életét végig kísérte a sport, a sport szeretete. Már gimnazistaként több sportágban is jeleskedett, birkózott, de nagyon tehetséges volt a tornában, az atlétikában és a labdarúgásban is. Egy kis kitérő után, több mint nyolcszoros túljelentkezés ellenére felvették a Testnevelési Főiskolára. Pályafutásának meghatározó részét a dombóvári gimnáziumban töltötte. Tanítványaival országos versenyeken szép eredményeket ért el labdarúgásban, kosárlabdában, atlétikában. Később teljesedett ki élete a tenisz sportággal. Egyesületet alapított, versenyeket szervezett, oktatott és önmaga is szívesen teniszezett. Magával ragadó egyénisége, hallatlan sportszeretete, felkészültsége a diákjaira is átragadt. Nem véletlen, hogy testnevelő tanárok tucatjait indította el a pályájukon. Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénnyel tüntették ki 2007-ben.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.

2024. Szeptember 15. 16:24, vasárnap | Helyi

Felavatták Havasi János szobrát Kaposszekcsőn

Felavatták vasárnap Havasi János Herczeg Ferenc-díjas újságírónak egész alakos szobrát Kaposszekcsőn, ahol gyermekkorát töltötte.

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.

2024. Szeptember 15. 08:53, vasárnap | Helyi

Megvannak az ötöslottó nyerőszámai

Várható főnyeremény 5,5 milliárd forint.