Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Április 05. 18:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord

Hétfőn is megdőlt egy országos hidegrekord, Kékestetőn mínusz 7 Celsius-foknál hidegebbet mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Mint írták: a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömeg, valamint a csökkenő felhőzet hatására hétfő reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A Heves megyei Kékestetőn mínusz 7,1 fokig hűlt le a levegő, amellyel megdőlt az országos napi legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord. Mostanáig mínusz 7 fok volt az április 4-ei hidegrekord, amelyet 2015-ben a Nógrád megyei Zabaron mértek - ismertették.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: kedden már sokkal kevesebb helyen fagyott, mint az előző napokban, de a derült, kevésbé szeles déli megyékben így is nagy területen mínusz 4 és mínusz 1 fok közé süllyedt a hőmérséklet. Emellett a nyugati határvidéken és a középső megyékben volt gyenge fagy.

Szerda hajnalban még a délnyugati, déli megyékben és az északi völgyekben is csak elvétve lehet gyenge fagy (0, mínusz 1 fok), a hét további részében viszont a melegedésnek köszönhetően erre átmenetileg nem kell számítani - tették hozzá.

Ugyanakkor megjegyezték: a hétvégén átvonuló frontot követően jövő hétfő és kedd hajnalban is nagy területen lesz esély fagyra.

Címkék: hideg, hidegrekord, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni