Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Március 11. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

A horvátországi földrengés károsultjaiért tett erőfeszítésekért mondott köszönetet Magyarországnak és Orbán Viktor kormányfőnek Vlado Kosic, Sziszek püspöke

- tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán. Levelében a katolikus vezető úgy fogalmazott: a sziszeki püspökséget nagyon súlyosan érintette a december végi földrengés. Az összes EU-ország közül éppen Magyarország volt az, amely a legszélesebb körű és leggyorsabb segítséget nyújtotta számukra - emelte ki a püspök.

Felidézte: a magyar kormány képviselői nemrég tájékoztatták arról is, hogy Magyarország egy új templom építéséről döntött Zazina településen, ahol a földrengés lerombolta a régi templomot, valamint egy általános iskola építéséről Petrinjában.

"Megragadom az alkalmat, hogy tiszteletemet fejezzem ki Önnek és megköszönjem azt, hogy határozottan kiáll a nemzeti és keresztényi identitásáért az Európai Unióban. Szeretném, ha a mi horvát politikusaink is így tudnák képviselni a mi katolikus értékeinket és hagyományainkat" - fogalmazott Vlado Kosic püspök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.