Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Április 01. 18:43, szerda | Helyi
Forrás: TEOL.hu

Hosszabbított nyitvatartással készülnek a bérletvásárlásra

Hosszabbított nyitvatartással készülnek a bérletvásárlásra

Dombóváron héttől délután fél négyig várják az utazóközönséget.

A ma induló bérletszezonra a megyei autóbuszállomások jegypénztárai is készültek. Várhatóan április tizedikéig több helyen is hosszabb nyitvatartással várják a bérleteseket, a buszjegyvásárlókat.

A TEOL.hu munkatársai felhívtak néhány megyei autóbusz-pályaudvart, hogy érdeklődjenek a lehetőségekről. Előfordult, hogy a buszállomás munkatársa a lehetséges jegyvásárlót arról tájékoztatja, nyitva vannak, de nem örülnek az érkezőnek. Tapasztalataink szerint összességében a kistelepüléseken van a legkisebb esély arra, hogy valaki buszjegyet vásároljon.

Érdemes tudni azonban, hogy számos városban a megszokott nyitvatartási időben várják az utazóközönséget hétköznaponként. A tamási busz­állomáson például a mai napon tizenegytől délután három óráig van nyitva a jegypénztár, ám a bérletszezon kezdetétől, április első napjától reggel héttől délután négyig várják az utasokat. A paksi buszállomáson szintén igazodnak a bérletesekhez: kedden fél kilenctől háromig, április elsejétől 6 és 16 óra között lehet jegyet, bérletet vásárolni. Dombóváron héttől délután fél négyig várják az utazóközönséget.

Az utasoknak minden esetben érdemes először helyben tájékozódni, valamint az esetleges visszaúttal együtt átgondolni a lehetőségeket.

A Volánbusz március huszonharmadikától tette készpénzmentessé a jegyvásárlást valamennyi járatán, mert szeretnék, ha az utazások többségét az applikációban található mobiljegyek vásárlásával kezdenék meg az utasok. Az elektronikus jegy ára megegyezik a hagyományos, papír alapúval. A teljes árúak mellett az ötven és kilencven százalékos kedvezmények is elérhetőek, bérleteket, repülőtéri vonaljegyeket is lehet venni. Mindemellett a Volánbusz minden járatán felfüggesztette az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolták el az utastértől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.