Városlista
2024. július 11, csütörtök - Nóra, Lili

Hírek

2020. November 09. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Huszonhétmilliós csalási ügyben javasolnak vádemelést Somogyban

Huszonhétmilliós csalási ügyben javasolnak vádemelést Somogyban

Személyes adatokkal visszaélve több mint 27 millió forintot csalt ki egy kaposvári bűnbanda az egyik legnagyobb magyarországi távközlési szolgáltatótól

- közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.
Azt írták: az elkövetők 2018 végétől 68 ember adatait jogtalanul megszerezve és felhasználva rendeltek műszaki cikkeket, köztük mobiltelefonokat és televíziókat egy ismert magyarországii távközlési szolgálatótól.

A megrendelt termékeket a bűncselekményben részt vevő futárok nem az ügyfelek címére szállították, hanem az elkövetőknek kézbesítették.

A nyomozók hat - 22 és 47 év közötti - megrendelőt, valamint két, a bűncselekményekben társtettesként részt vevő, 28 és 32 éves futárt hallgattak ki személyes adattal visszaélés, hamis magánokirat felhasználása, valamint információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök a nyomozást befejezték, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték el a Kaposvári Járási Ügyészségnek - ismertették.

Címkék: csalás, somogy, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:00, csütörtök | Belföld

Már az egész országban érvényes a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot sújtó kánikula miatt a hatóságok 2024. július 11-től Magyarország teljes területére tűzgyújtási tilalmat rendeltek el - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

2024. Július 11. 07:56, csütörtök | Belföld

Babaváró: Módosul a határidő

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását.

2024. Július 10. 08:00, szerda | Belföld

Hőség - Melegben végzett munka esetén védőitalt kell biztosítani

Melegben végzett munka esetén a munkaadónak megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű védőitalt kell biztosítania a munkavállaló számára -

2024. Július 10. 07:58, szerda | Belföld

Idén tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt

Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt, ezért a kormány a határidőt 2026. július elsejéig meghosszabbítja