Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Május 16. 08:27, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala, Fotó: www.dombovar.hu

Ingyenesen önkormányzati tulajdonba kerül a DVMSE sporttelep

Ingyenesen önkormányzati tulajdonba kerül a DVMSE sporttelep

Az ingyenes tulajdonba vétellel közel 38 ezer négyzetméteres területtel gazdagodik a város, melynek nettó forgalmi értéke valamivel több, mint 135 millió forint.

Tájékoztató a DVMSE sporttelep ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról

A Vasút soron lévő (korábban Gyenis Antal utcai) sporttelepet 2011 óta Dombóvár városa bérli a MÁV vagyonkezelőjétől, és bérleti díjat fizetett érte. Jelenleg évente mintegy 30 millió forintot fordít városunk a telep üzemeltetésére, ebből 4 millió forintot meghaladó összeg a bérleti díj. Az ingatlant jelenleg több helyi amatőr, utánpótlás neveléssel foglalkozó sport- és szabadidő szervezet használja: a Dombóvári Focisuli Egyesület, a Dombóvári Kosárlabda Suli KHE, a Perfect Dance Tánc-Sport Egyesület, a Forgi Boksz Club Ökölvívó KHE, a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület, a Dombóvári Floorball Közhasznú Sportegyesület, a Ciklon Ikigaidó SE Dombóvár, a Dombóvári Asztalitenisz Club KE, valamint a Dombóvári Hangulat Szabadidő Egyesület. Nem mellékes módon a város iskolái is rendszeresen használják a tanulók mindennapos testnevelésének helyszíneként.

A városvezetés éppen ezért azt kezdeményezte, hogy az állam ingyenesen adja az önkormányzat tulajdonába a sporttelepet. A megkeresés pozitív fogadtatásra talált, Magyarország Kormánya tavaly december 18-án Dombóvár számára kedvezően döntött. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára levélben tájékoztatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatóját, hogy a Kormány hozzájárult a sporttelep ingyenes önkormányzati tulajdonba adásához. Feltételként csupán azt kötötte ki, ami az önkormányzatnak egyébként is feltett szándéka volt: azt, hogy legalább 15 éven át elsődlegesen sportcélokra hasznosítsa az ingatlant.

Az épületben található ingóságok a MÁV Zrt. tulajdonát képezik. A társaság az eszközök megvásárlására ajánlatot tett az önkormányzatnak nettó 411 013 Ft értékesítési áron. Önkormányzatunk ennek feléért szeretné átvenni az eszközöket, az ügyben ezért további tárgyalásokra kerül sor.

Az ingyenes tulajdonba vétellel közel 38 ezer négyzetméteres területtel gazdagodik a város, melynek nettó forgalmi értéke valamivel több, mint 135 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:29, péntek | Helyi

Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt rendeztek Kurdon

Szeptember 20-án, péntek délelőtt általános iskolai csapatok mérkőztek meg egymással Kurdon.

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.