Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Június 20. 08:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét lesz Nemzetközi Gitárfesztivál Balatonfüreden

Ismét lesz Nemzetközi Gitárfesztivál Balatonfüreden

Idén június 24-től 26-ig rendezik meg a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált. Az immár tizenhat éves rendezvényen koncertet ad Snétberger Ferenc, a Venti Chiavi Trió és Pusztai Antal.

"Nehéz másfél év van mögöttünk, a járványhelyzet tavaly a Balatonfüredi Gitárfesztivál megrendezését is lehetetlenné tette. A szervezés több hónapos munkája még mindig bizonytalanságban telt, de egyre inkább látszott, hogy idén, ha visszafogott keretek közt is, de ismét szólhat a gitár a Balaton partján" - idézte Eötvös József Liszt-díjas gitárművészt, a fesztivál művészeti vezetőjét a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A nyitóesten, június 24-én a 2019-ben a világ legnagyobb nemzetközi versenyén, az amerikai GFA-n második helyezett Venti Chiavi Gitártrió, Ritter Zsófia, Tóth Álmos és Kormos Balázs közös formációja ad koncertet.

Másnap Pusztai Antal műsora egyfajta utazást kínál a klasszikus zenétől a dzsesszig: a gitárművész mindkét műfajban nyert komoly nemzetközi versenyeket. A Bécsben élő művész számos világsztárral játszott egy színpadon, köztük volt Pat Metheny és BB King is; balatonfüredi fellépése után két héttel, július 7-én a Grammy-díjas gitárossal, Lee Ritenourral fog közös koncertet adni Montreux-ben.

A fesztivál záróestjén Snétberger Ferenc játszik. A Kossuth-díjas, Berlinben élő gitárművész a közelmúltban a Német Szövetségi Köztársaság Érdemkeresztjét is kiérdemelte.

A koncertek ingyenesek, de a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötöttek. Részletek és regisztráció a https://balatongitar.hu/ oldalon. A fesztivál Balatonfüred Önkormányzata és az NKA támogatásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.