Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. December 12. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Javítóintézeti fiúkat zaklatott egy nevelő Nagykanizsán

Kiskorú veszélyeztetésével vádolnak egy férfit, aki homoszexuális kapcsolatra próbált rávenni 15-17 éves fiúkat a nagykanizsai javítóintézetben - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi év elején alig két hónapig dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) debreceni javítóintézetének nagykanizsai telephelyén nevelőként. Márciusban munkaidejének lejárta után megkereste az egyik 17 éves fiút, megjegyezte, hogy jó teste van, szeretne vele megismerkedni, és intim kérdéseket tett fel neki.

Miután a fiú jelezte a történteket a nevelőjének, az intézet vezetője vizsgálatot indított. Kiderült, hogy a férfi több fiúnak is tett homoszexuális célzásokat, rendszeresen bejárt például a zuhanyozójukba, amikor fürödtek, és más módon is zaklatta őket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan megsértette a foglalkozási szabályokat, az Emmi rendelkezéseit, valamint a munkaköri leírásában foglaltakat, és veszélyeztette a fiatalkorú fiúk erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.