Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2017. Március 06. 13:33, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Jóváhagyta Paks II. finanszírozását az Európai Bizottság

Jóváhagyta Paks II. finanszírozását az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése - ez derült ki a brüsszeli bizottság hétfőn kiadott közleményéből.

A bizottság vizsgálata során megállapította, hogy a két új paksi nukleáris reaktor (Paks II.) megépítéséhez nyújtott magyar pénzügyi segítség állami támogatást tartalmaz. A bizottság jóváhagyta a támogatást az uniós állami támogatási szabályok alapján, miután Magyarország kötelezettséget vállalt a versenytorzulás korlátozására.

"Magyarország a Paks II. atomerőmű megépítése mellett döntött, és ehhez az uniós szerződések alapján joga van. A bizottság feladata annak biztosítása, hogy az állami támogatás következtében az energiapiacon jelentkező versenytorzulás a lehető legkisebb mértékű legyen. Vizsgálatunk során a magyar kormány jelentős kötelezettségeket vállalt, ami lehetővé tette, hogy a bizottság jóváhagyja a beruházást az uniós állami támogatási szabályok alapján" - szögezte le Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:46, szombat | Külföld

Újabb települést foglaltak el az oroszok Donyeck környékén

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban található Zsuravka települést - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteken.

2024. Szeptember 05. 07:30, csütörtök | Külföld

NAÜ: instabil a helyzet a zaporizzsjai atomerőműnél

2024. Szeptember 05. 07:28, csütörtök | Külföld

Egy diák nyitott tüzet társaira egy Georgia állambeli középiskolánál, négy ember halt meg

Egy diák nyitott tüzet társaira és tanáraira egy Georgia állambeli középiskolánál szerdán, a lövöldözésben négyen meghaltak, legkevesebb kilenc ember megsebesült - közölték a hatóságok.

2024. Szeptember 03. 07:51, kedd | Külföld

Vlagyimir Putyin: az orosz hadsereg jelentősen előretört a Donyec-medencében

Jelentős előretörést ért el a Donyec-medencében az orosz hadsereg, dacára a Kurszk megye elleni ukrán támadásnak