Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Július 16. 18:09, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Júniusban már kevésbé csökkent a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban

Júniusban már kevésbé csökkent a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban

Májusban a felére, júniusban már csak mintegy a negyedével csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviselete, az ACEA csütörtökön publikált jelentése szerint.

Júniusban 949,7 ezer új autót helyeztek forgalomba az Európai Unióban, 22,3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 1,223 milliónál. A csökkenés mértéke azonban javult a májusihoz képest, amikor még 52,3 százalékos volt az elmaradás az egy évvel korábbihoz képest. Az autókereskedések júniusban már megnyitottak ugyan, a lakossági vásárlási aktivitás azonban nem tért vissza az előző évi szintre.

Júniusban az EU minden tagországában elmaradt a fogalomba helyezések száma az előző évitől - Franciaország kivételével, ahol 1,2 százalék volt a növekedés. A franciaországi növekedés a kormány alacsony emissziós modellek értékesítésére júniusban bevezetett ösztönzőinek tulajdonítható.

A nagyobb nemzeti piacok közül Spanyolországban 36,7 százalékkal, Németországban 32,3 százalékkal, Olaszországban 23,1 százalékkal maradtak el a forgalomba helyezések az előző évitől.

Az év első felében 38,1 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban. A legnagyobb visszaesést, 50,9 százalékosat Spanyolországban regisztrálták, a második legnagyobbat Olaszországban, 46,1 százalékosat. Franciaországban 38,5 százalékkal, Németországban pedig 34,5 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomban az év első felében mint 2019 első felében.

Magyarországon júniusban 10,4 ezer autót helyeztek forgalomba, 23,7 százalékkal kevesebbet a tavaly júniusi 13,6 ezernél. Az év első felében 25,3 százalékkal 55,6 ezerre csökkent a forgalomba helyezett autók száma az előző évi 74,5 ezerről.

Címkék: autó, európa, forgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.